• Icon Education & Nurturing with Character Development for Everyone

  • Phone: (+31)70 215 8808

  • Mail: info@sairamfoundation.com

Interview with Sunil Marapin (founder of SRF)

Interview with Sunil Marapin (founder of SRF)

Vraag 01: Kunt u iets over u zelf vertellen?
Sunil: Ik heet Sunil Marapin, heb SRF een aantal jaren geleden, om precies te zijn op 23 november 2006 opgericht. Werk in een administratie kantoor en veel besteed veel tijd aan SRF.
Vraag 02: Er zijn al zoveel goede doelen organisaties, waarom moest een nieuwe erbij?
Sunil: Ik heb jaren kinderen gesponsord via een organisatie. Maar toen ik er achter kwam dat er gemiddeld minder dan 5 % van wat er gedoneerd wordt bij de grote hulp organisaties werkelijk aankomt bij de mensen in nood, ben ik meteen gestopt met sponsoren en gaan nadenken, uiteindelijk heb ik SRF opgericht.
Vraag 03: Oké dat is een goede redenen. Maar bij de kleine organisaties gaat alle donaties of in elk geval het grootste deel wel bij de mensen, u had zich ook bij zo een kleine organisatie kunnen aansluiten?
Sunil: Klopt helemaal, dat zou ook ook goed zijn. De belangrijkste redenen dat ik SRF hebt opgericht is dat er programma’s worden gegeven waarbij ook aandacht aan karakter vorming, dit noemen wij EDUCARE, besteed wordt. Louter onderwijs om kennis te vergaren is niet genoeg.
Vraag 04: Maar stel dat alle kinderen overal op de wereld naar school kunnen, bent u niet helemaal tevreden?
Sunil: Precies, wel tevreden, maar niet helemaal. Omdat onderwijs zoals nu gegeven niet compleet is om leerlingen voort te brengen die de wereld vredig en veilige kunnen helpen maken. Kijk maar om je heen. In de ontwikkelde landen is er onderwijs voor iedereen. Toch is er zoveel ellende in die landen en in de wereld. Dit komt hoofdzakelijk omdat wij het onderwijs niet goed genoeg benutten om nobele mensen voor te brengen. Ook in de ontwikkelingslanden bestaat degenen die het beleid bepalen vrijwel altijd uit afgestudeerden en specialisten. Desondanks is er corruptie, leugens en oneerlijkheid. Er zijn zoveel mensen zijn die bijvoorbeeld niet eens eten hebben terwijl er genoeg voedsel, geld, middelen en mogelijkheden zijn op de wereld, dan klopt er iets toch niet? Met nog meer geschoolden, afgestudeerden en specialisten zal de wereld niet veel veranderen.
Vraag 05: Nee dat is waar, er klopt inderdaad iets niet, maar de schuld kunt u toch niet aan het onderwijsmethode geven? Op school hebben de leerlingen toch niet geleerd om corrupt, oneerlijk en dergelijke te worden?
Sunil: Het onderwijs besteed alleen aandacht aan het alleen maar overdragen van kennis en vaardigheden er is nauwelijks of geen aandacht karaktervorming.
Onderwijs moet het respect voor menselijke waarden als waarheid, juist gedrag, liefde en vrede inprenten. Kinderen zitten heelveel uren en op een leeftijd waarbij het karakter gevormd wordt op school. Een prachtige gelegen heeft het onderwijs om de tere karakter van de kinderen te vormen. Maar helaas besteden scholen nauwelijks of geen aandacht hieraan.
Vraag 06: Onbekend maakt onbemind?
Sunil: Ja ook dat, in het westen denkt men dat het onderwijs methode superieur is, op het gebied van overdragen van kennis en vaardigheden is dat misschien wel het geval. Maar dat is niet voldoende. nieuwe methodes zal alleen een kans krijgen als men alles geprobeerd heeft en niets geholpen heeft. Intussen is SRF met educare bezig in landen waar het wel mogelijk is.
Vraag 07: Wat vind u met meest verrassende wat u heeft meegemaakt?
Sunil: Iedereen vind goededoelen werk bijzonder, en wil graag helpen, maar er zijn veel die niks voor anderen doen of zelfs commentaar hebben. een klein groep die af en toe iets doen als het hun uit komt. Een nog kleiner groep heel weinig die werkelijk actief zijn, nog minder die af en toe iets doen voor anderen, en een heel klein groep die elke gelegenheid aangrijpen om iets te doen voor anderen die hulp nodig hebben.
Ook dit is allemaal het resultaat van het onderwijs zonder menselijke waarden. Als educare wordt geintregeerd in het onderwijs, dal het laatste groep steeds groter worden en de wereld in korte tijd duurzaam zal veranderen.
Vraag 08 Duurzaam?
Sunil: Ja blijvend, net zolang als educare geïntegreerd blijft in het onderwijs. Dit is trouwens niet alleen voor scholieren, iedereen die met educare bezig is zal schitteren als een parel. SRF is bezig om programma te ontwikkelen voor alle groepen.
Vraag 09 Bent u gelovig?
Sunil: Ik geloof in wat de ene Rama, de andere Allah, weer een andere Krishna, weer de andere Jehova, of Bhoedha, of de koninkrijk Gods, of Shiva, of Bhoedha, of ziel of atma, of geweten of mijn innerlijk , of Sai Baba….ga zo maar door.
Vraag 10: wilt u nog iets zeggen?
Ja vijf dingen:
1 Voedsel: Voedsel heeft invloed op ons doen en laten…omdat voedsel de richting van ons gedachte beïnvloed , dus indirect ons gedrag. Let dus goed op wat je eet. en verspil ook geen voedsel.
2 Vrienden: Met wie je omgaat heeft grote invloed op je. Ga met mensen om die het goede pad volgen. Of probeer mensen die de weg kwijt zijn positief te beïnvloeden.
3 Tijd: Elke seconde die voorbij gaat komt nooit meer terug, besteed je tijd nuttig.
4 Geld: We hebben niet veel nodig om te leven. Gebruik een deel wat je nodig hebt, zet een deel opzij voor je kinderen, zet ook een deel opzij om tegenslagen op te vangen en geeft een deel aan wie het nodig heeft. De dood komt steeds dichterbij, wat voor zin heeft het om van alles en nog wat te verzamelen, wat je toch niet meeneemt, terwijl er anderen zijn die honger lijden?
5 Energie: gebruik je energie goed, doende belangrijkste dingen eerst. Vind leuk wat goed is ipv doen wat leuk is.
Tot slot: Wij komen allemaal van de zelfde bron. Vanuit dat punt is iedereen gelijk aan elkaar. Alles wat je een ander aandoet zal je vroeg of laat zelf meemaken. Daarom is het ontzettend dom om anderen op te lichten, te misbuiken, uit te buiten, slecht te behandelen. wees goed, eerlijk en welgemanierd….iedereen zal je respecteren, ook al ben je niet de slimste, mooiste, rijkste, beste of wat dan ook.

COPYRIGHT © 2016 SAIRAM FOUNDATION. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button