• Icon Education & Nurturing with Character Development for Everyone

  • Phone: (+31)70 215 8808

  • Mail: info@sairamfoundation.com

Archive

 

Report of week 28: 06 july – 12 july 2015

Updated 16 hours ago
Photo’s and rapport of week 28; 06 july – 12 july 2015

Saying the week: “Head cannot be above the heart. Science has no heart now, only mind. This has also badly affected education in the modern world.
There are no bad children only bad parents and teachers.”

From conversations:
01 May 12th: “Today we again faced another earthquake of 7.2 recter scale. About seven aftershocks has been felt today. Mobile Network is down. Everybody has started again living outside. We are also living out on tent. I am not being able to contact our volunteers. Managing material for tomorrow’s distribution has become difficult. So the relief program that has been scheduled for tomorrow is postponed for day after tomorrow”
02 A freand From Italy: ” I will talk to someone that offered solutions for eqrthquake effected areas in Central America. You are doing great work. Will be in touch soon”.
03 “Ok. Will it be ok if I send the message early morning? Charge on phone is just 15%”

Saying of victims, Educare students or sponsor children:
01 A victim: “Various organizations and government are distributing aid to the earthquake victims to the place which is accessible. The village like ours does not get relief materials till now. I thank Sairam Foundation for helping us in this situation. ”
02 A village student: “Just few weeks before, I had bought new books for our new academic session. I was so excited for going to school. But it was destroyed by the earthquake. I hope someone help us fixing our school soon.”
03 A victim: “I was so surprised when I see your team appeared for aid. All the team members seemed so young. Then I realized by heart that service doesn’t have boundaries and limitation. I am really thankful for providing aid in our village. We thanks Sairam Foundation for the warm support.

Wist u dat:
01 Wij zijn de website van SRF aan het vernieuwen. Het is nog niet klaar maar staat wel online, omdat een informatie van bv de sponsor kinderen beschikbaar moet zijn.
02 SRF misschien meedoet aan het Milan festval in Zuiderpark op 24, 25 en 26 juli? Onze mensen zijn in gesprek met Milan. Mochten wij deelnemen met een info & hapjes kraam dan is dat uiteraard net als in Valkenburg voor de kinderen en mensen in nood in Nepal.
03 De wereld omroep op zo 28 juni met SRF team Nepal is meegeweest, naar een dorp waar wij voedsel, matten , tenten , wakawaka en andere noodzakelijk dingen hebben uit gedeeld. Ook heben we op deze dag een dorpsschool met 150 kinderen hebben we bezoct en schoolmateriaal uitgedeeld.
04 Wij hopen dit schooljaar 100 kinderen naar school te sturen. inmiddels hebben 75 kinderen een sponsor. Voor de overige 25 kinderen zoeken wij nog sponsors.
05 Vijftig kinderen volgen al het Educare programma, die wij inmiddels voor de derde jaar in Bhaktapur verzorgen.

Interview met Sunil Marapin (oprichter en voorzitter van SRF)
Vraag 01: Kunt u iets over u zelf vertellen?
Sunil: Ik heet Sunil Marapin, heb SRF een aantal jaren geleden, om precies te zijn op 23 november 2006 opgericht.
Vraag 02: Er zijn al zoveel goede doelen organisaties, waarom moest een nieuwe erbij?
Sunil: Goede vraag. ik heb jaren kinderen gesponsord via een organisatie. Maar toen ik er achter kwam dat er minder dan 5 % van wat er gedoneerd wordt bij de grote hulp organisaties werkelijk aankomt bij de mensen in nood, ben ik meteen gestopt met sponsoren en SRF opgericht.
Vraag 03: Oké dat is een goede redenen. Maar bij de kleine organisaties gaat alle donaties of in elk geval het grootste deel wel bij de mensen, u had zich ook bij zo een kleine organisatie kunnen aansluiten?
Sunil: Alweer een goede vraag. Klopt helemaal, dat zou ook ook goed zijn. De belangrijkste redenen dat ik SRF hebt opgericht is dat er programma’s worden gegeven waarbij ook aandacht aan karakter vorming, dit noemen wij EDUCARE, besteed wordt. Louter onderwijs om kennis te vergaren is niet genoeg.
Vraag 04: Maar stel dat alle kinderen overal op de wereld naar school kunnen, bent u niet helemaal tevreden?
Sunil: Precies, wel tevreden, maar niet helemaal. Omdat onderwijs zoals nu gegeven niet compleet is om leerlingen voort te brengen die de wereld vredig en veilige kunnen helpen maken. Kijk maar om je heen. In de ontwikkelde landen is er onderwijs voor iedereen. Toch is er zoveel ellende in die landen en in de wereld. Dit komt hoofdzakelijk omdat wij het onderwijs niet goed genoeg benutten om nobele mensen voor te brengen. Ook in de ontwikkelingslanden bestaat degenen die het beleid bepalen vrijwel altijd uit afgestudeerden en specialisten. Desondanks is er corruptie, leugens en oneerlijkheid. Er zijn zoveel mensen zijn die bijvoorbeeld niet eens eten hebben terwijl er genoeg voedsel, geld, middelen en mogelijkheden zijn op de wereld, dan klopt er iets toch niet? Met nog meer geschoolden, afgestudeerden en specialisten zal de wereld niet veel veranderen.
Vraag 05: Nee dat is waar, er klopt inderdaad iets niet, maar de schuld kunt u toch niet aan het onderwijsmethode geven? Op school hebben de leerlingen toch niet geleerd om corrupt, oneerlijk en dergelijke te worden?
Sunil: Het onderwijs besteed alleen aandacht aan het alleen maar overdragen van kennis en vaardigheden er is nauwelijks of geen aandacht karaktervorming.
Onderwijs moet het respect voor menselijke waarden als waarheid, juist gedrag, liefde en vrede inprenten. Kinderen zitten heelveel uren en op een leeftijd waarbij het karakter gevormd wordt op school. Een prachtige gelegen heeft het onderwijs om de tere karakter van de kinderen te vormen. Maar helaas besteden scholen nauwelijks of geen aandacht hieraan.
Vraag 06: Onbekend maakt onbemind?
Sunil: Ja ook dat, in het westen denkt men dat het onderwijs methode superieur is, op het gebied van overdragen van kennis en vaardigheden is dat misschien wel het geval. Maar dat is niet voldoende. nieuwe methodes zal alleen een kans krijgen als men alles geprobeerd heeft en niets geholpen heeft. Intussen is SRF met educare bezig in landen waar het wel mogelijk is.
Vraag 07: Wat vind u met meest verrassende wat u heeft meegemaakt?
Sunil: Iedereen vind goededoelen werk bijzonder, en wil graag helpen, maar er zijn veel die niks voor anderen doen of zelfs commentaar hebben. een klein groep die af en toe iets doen als het hun uit komt. Een nog kleiner groep heel weinig die werkelijk actief zijn, nog minder die af en toe iets doen voor anderen, en een heel klein groep die elke gelegenheid aangrijpen om iets te doen voor anderen die hulp nodig hebben.
Ook dit is allemaal het resultaat van het onderwijs zonder menselijke waarden. Als educare wordt geintregeerd in het onderwijs, dal het laatste groep steeds groter worden en de wereld in korte tijd duurzaam zal veranderen.
Vraag 08 Duurzaam?
Sunil: Ja blijvend, net zolang als educare geïntegreerd blijft in het onderwijs. Dit is trouwens niet alleen voor scholieren, iedereen die met educare bezig is zal schitteren als een parel. SRF is bezig om programma te ontwikkelen voor alle groepen.
Vraag 09 Bent u gelovig?
Sunil: Ik geloof in wat de ene Rama, de andere Allah, weer een andere Krishna, weer de andere Jehova, of Bhoedha, of de koninkrijk Gods, of Shiva, of Bhoedha, of ziel of atma, of geweten of mijn innerlijk , of Sai Baba….ga zo maar door.
Vraag 10: wilt u nog iets zeggen?
Ja vijf dingen:
1 Voedsel: Voedsel heeft invloed op ons doen en laten…omdat voedsel de richting van ons gedachte beïnvloed , dus indirect ons gedrag. Let dus goed op wat je eet. en verspil ook geen voedsel.
2 Vrienden: Met wie je omgaat heeft grote invloed op je. Ga met mensen om die het goede pad volgen. Of probeer mensen die de weg kwijt zijn positief te beïnvloeden.
3 Tijd: Elke seconde die voorbij gaat komt nooit meer terug, besteed je tijd nuttig.
4 Geld: We hebben niet veel nodig om te leven. Gebruik een deel wat je nodig hebt, zet een deel opzij voor je kinderen, zet ook een deel opzij om tegenslagen op te vangen en geeft een deel aan wie het nodig heeft. De dood komt steeds dichterbij, wat voor zin heeft het om van alles en nog wat te verzamelen, wat je toch niet meeneemt, terwijl er anderen zijn die honger lijden?
5 Energie: gebruik je energie goed, doende belangrijkste dingen eerst. Vind leuk wat goed is ipv doen wat leuk is.
Tot slot: Wij komen allemaal van de zelfde bron. Vanuit dat punt is iedereen gelijk aan elkaar. Alles wat je een ander aandoet zal je vroeg of laat zelf meemaken. Daarom is het ontzettend dom om anderen op te lichten, te misbuiken, uit te buiten, slecht te behandelen. wees goed, eerlijk en welgemanierd….iedereen zal je respecteren, ook al ben je niet de slimste, mooiste, rijkste, beste of wat dan ook.
Like · Comment

1 ShareLike · Comment · Share
May 2015

The Small Collaborating Charity-Organizations aims to provide a clear overview of what happens with the donations.

Most small organizations like this, work with a lot of volunteers, are swift and efficient and are transparent. The Small Collaborating Charity-Organizations is an initiative where several small aid-providing organizations work together to ensure your donation reaches those who need it the most.

Being a small organization gives them the opportunity to connect directly with their contacts on site. With help from these contacts, we’re able to provide those who give a clear overview of what is done with what they have given and what can still be done.

There’s a close collaboration between the organizations and the local population as well. With the large group of volunteers that are being deployed, it keeps low costs. This way, the donations will be used as what it was meant for, (relieve) aid!

Click here for our Facebook page

 

May 2015

We are shocked by the earthquakes in Nepal. Many of our projects and especially our most important ones, have been focusing on Nepal for years. We have contact with Nepal and we have immediately started emergency-aid/help. We have made a new, separate project of this. For more information, click here.

 

Message from our coördinator from Nepal:

Namaste

We paid for the schoolfee and uniform of Barsha. Barsha and her family are so happy to have a sponsor. Barsha prepared drawing for her sponsor. The drawing is attached here. The family expresses their sincere thanks to Sairam Foundation and her sponsor .

Among the 86 children there are 75 already a sponsor. For the remaining 11 children, we are still looking for sponsors. Would you like to sponsor a child?

Drawing of Barsa:

IMG_20141018_093635-2 IMG_20141018_093606-2


Letter from a child who goes to school thanks to one of our schoolfee-sponsors. The letter has been sent to the sponsor.

brief1


The test results of some children in Nepal from different classes and schools are announced.

Schermafbeelding 2014-06-03 om 10.55.20Schermafbeelding 2014-06-03 om 11.45.10


On december 28th, 2013 schoolbags have been provided for the children that are sponsored:

schooltas1 schooltas2 schooltas3 schooltas4 schooltas5 schooltas6 schooltas7 schooltas8 schooltas9 schooltas10


Three new schoolfee-sponsors

April 23rd, 2013

From the start of May, three new sponsors will pay the schoolfees for children in Nepal. We and the children are all very thankful to the sponsors. By now, we already sponsor the schoolfees of 22 children in Nepal. We still need sponsoring for 12 children. See page Sponsors schoolfee.


Sara Prabesh

New  school season

April 18th 2013

Yesterday the new school season started. We admitted two of our children to the school Sara en Prabesh. School clothes and books are bought for them.


Many bags received from Ms. Maureen Parinussa

April 15th 2013

Ms. Parinussa delivered some stuff to us for Nepal. These stuff are mostly many cloths.

We and our target-groups in Nepal are very grateful.


Donations for the playground

April 14th 2013

Donated by three grandchildren of Mr. Mathoera (sponsor of Mendu from Bhaktapur). Yiya, Talsa and Soraya each 20 euro ( 60 euro in total ). This donation will be used to fix up the playground in Bhaktapur. The children in Bhaktapur are very grateful.


Bouwlust The Hague

April 13th 2013

4th event where SRF was present. With the help of Shivanika, we gave some information to the people that were there. Two WakaWaka lights have been donated. We also sold some stuff.


Donations received from Lelystad

April 12th 2013

A family from Lelystad gave us many stuff for children. They brought toys, cloths, and a lot of other stuff in boxes and bags. We are all very grateful to the family.


Update about the fire in Sara’s house

A fire at the family of Sara burned some things in the house. This was tough for the family. We asked for money from donators so that we could replace the burned items. Four people donated money and a WakaWaka light:

Reshmi Malahe (sponsor of Ashis & Aman), Sadhana Kowlesar (sponsor of Sara ), Sila Bandhoe (sponsor of Rosan) and Monique Bandhoe who not only gave money but also a WakaWaka light to the family.

We are very grateful to all of these people. More information about the fire is on Sara’s page.

Schermafbeelding 2013-04-12 om 08.56.00


Schermafbeelding 2013-04-09 om 15.09.32

New sponsor

9 april 2013

Good news! There is a new sponsor. Right you can see Sunita Jhauw with her sponsorchild Sameer from Bhaktapur. We are very pleased with this.


Schermafbeelding 2013-04-10 om 11.20.27

New sponsor

8 april 2013

Café de Kroon from The Hague has chosen Mendu from Bhaktapur to sponsor her schoolfee.


Schoolchildren sponsoredSchermafbeelding 2013-04-10 om 10.31.10

8 april 2013

Sairam Accountancy has decided to sponsor 2 schoolchildren. It is Sunita from Bhaktapur and Subin from Lalitpur.


6 aprilSignup for children in Nepal

April 7th, 2013

On April 6th 2013 we signed up children. They were also prepared for the human values program that starts on April 27th. They have also seen the SMF complex.


zzzzz

Newsletter SMF

April 6th, 2013

The SMF newsletter is out. We thank SMF that we there is also something about SRF to read in their newsletter.

There is a piece about the teamwork between SRF and SMF to help the children in Nepal by offering the right Education and training in Human Values.


Schermafbeelding 2013-03-30 om 14.17.05

Meeting in Bhaktapur

March 30th, 2013

On April 29th, there was a meeting in Bhaktapur. The parents of selected children attended this meeting. They have been selected because they are currently in the most unfortunate situations and have priority in getting help.

On the photo we see that the parents are active. Hari and Shaym Sir were leading this meeting.


Lady from Utrecht

Gifts from Sadhana Kowlesar from Utrecht

March 30th, 2013

Miss Sadhana Kowlesar from Utrecht gave us some stuff for our projects in Nepal.


Schermafbeelding 2013-03-30 om 12.30.09

Help for the family of Prabesh

March 29th, 2013

As shown on the photo, we see that the family of Prabesh has received a blanket thanks to the sponsors. Sheetal Subedi gives the blanket to the family which is very grateful for all the help.


Sara nieuws

Help for Sara’s family

March 28th, 2013

Fortunately there is help for Sara’s family after the recent fire incident at home. On the photo we see that Sheetal Subedi is giving a blancet. Thanks to her and other sponsors, certain things have been given to the family like a sheet and a basic telephone. Sara’s family is very grateful and glad to see that they are not on their own thanks to the help from SRF.

 


Logo hoge resolutie

New logo

23 march, 2013 

We have a new logo since today. This can be seen on this picture. It is based on the core thoughts from which the foundation acts.


Kavitha

WakaWaka donation from Kavitha Tjonaten

March 22nd, 2013

Kavitha Tjonaten donated  3 WakaWaka-lights to the children in Nepal. More children and families can get light now at times that they could not get any.


don 14 maart 2013 from NitaToys of miss Nita

March 19th, 2013

On March 14th, we received toys from miss Nita. This is for the Children in Nepal.


Schermafbeelding 2013-03-17 om 01.10.21

WakaWaka-lights ordered by Engely

March 17th, 2013

Engely Tersteeg of Noble house ( www.engely.eu ) ordered 10 WakaWaka-lights for donation-purposes for her projects in Nepal.


Events in Nepal

16th March, 2013

default48People of SRF have visited the Guyan Bhunmi higher secondary school today. Here there was a good conversation with the board of the school. We visited families of several children. These were given some fluffy toys. The children are happy about it, as you can see on the picture.


Evaluation of recent events

March 14th, 2013

Logo2Sairam Foundation talked about the events that happened in the last few days. We discussed the recent events like the Women-day and the Shivratri holiday on which we have pulled some attention to our projects in Nepal.

On the 21th of March, the first newletter will be published. This will contain interviews and the latest news about our projects.


Shivratri celebration at the Sai Mandir in The Hague

March 10th, 2013

SAM_1557

On sunday the 10th of March, we were at the Shivratri celebration at the Saj Mandir in The Hague. Here we showed our Nepal-projects.


Women-day The Hague

March 8th, 2013

vrouwendag Den HaagRecently we visited the events that were organised for the international women-day. Here we showed what exactly we do. For this, we used flyers, folders and other presentation- and information materials. We showed them which children still need a sponsor and how toys and cloths will be donated to Nepalese children.

We also drawed attention to the EHV program and for the school & home in Bungamati.

Furthermore, we told about all other activities and principles of our foundation.


Women-day Pijnacker

March 8th, 2013

VrouwendagRecently we visited the events that were organised for the international women-day. Here we showed what exactly we do. For this, we used flyers, folders and other presentation- and information materials. We showed them which children still need a sponsor and how toys and cloths will be donated to Nepalese children.

We also drawed attention to the EHV program and for the school & home in Bungamati. Furthermore, we told about all other activities and principles of our foundation.


WakaWaka zonnelamp

WakaWaka light on solar-energy

Sairam Foundation is looking for sponsors for WakaWaka lights ( on solar-energy ) that we can donate to help-needing people, schools and orphan homes.

In collaboration with the webshop  www.eco108.com and the supplier, we can offer these LED-lights with a discount for € 19,50 instead of

€ 29,50 each. This is only for donation purposes.

More information about this is found on this page.

 
COPYRIGHT © 2016 SAIRAM FOUNDATION. ALL RIGHTS RESERVED.
Make a Donation
Paybal button